Dierenverzorging

Dierenverzorging

Voor jou is het elke dag Dierendag! Als expert op het gebied van dierenverzorging help je baasjes met de beste voeding, verzorging en training. Je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw dierenvrienden zo gezond mogelijk blijven.

Onze ervaren experts nemen je mee in de leefwereld van dieren. Dankzij waardevolle kennis uit de praktijk maak jij snel een kickstart als dierenverzorger- of trainer.

Kies nu jouw opleiding en laat je dagelijks begroeten door vrolijke viervoeters!

allSubthemesWithinTheme Dierenverzorging

beSureOfYourFuture

Elke zichzelf respecterende dierenarts heeft een assistent in dienst: iemand die veel van dierenverzorging kent, maar die ook administratief sterk in de schoenen staat. Met een diploma aan onze school toon je aan dat je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om professioneel te starten. Onze docenten dierenverzorging leren je van A tot Z hoe je patiƫnten en baasjes onthaalt en hoe je orde op zaken stelt. Succes gegarandeerd dus!

"Als dierenarts heb ik altijd samengewerkt met studenten van deze school. Ik heb al drie stagiaires voor de opleiding dierenartsassistent in mijn praktijk gehad. Mijn laatste stagiaire is nu zelfs mijn vaste assistent geworden! Ik merk dat studenten veel praktijkervaring opdoen tijdens de cursus. Na een stage zijn ze er helemaal klaar voor om als professional te beginnen." - employerSpeaks

trendsCapitalized

Veel dierenartsen sluiten zich aan bij een keten. Zo kunnen ze zich focussen op een bepaalde diersoort of behandeling en kunnen ze zich specialiseren. Er ontstaat ook meer mogelijkheid om patiƫnten naar elkaar door te sturen en kennis te delen. Dat is nodig, want we halen steeds meer diverse diersoorten in huis. Reptielen winnen bijvoorbeeld aan populariteit en we kennen allemaal wel iemand die een papegaai heeft. Hun eigenaars gaan liever langs bij een specialist dan bij de algemene dierenarts.

Dierenverzorging, hundredPercentOfTheTime

Dierenverzorgers zien hun job digitaal evolueren. Afspraken worden online ingepland, videoconsultaties komen op en elke praktijk en dier heeft een social media account. Voor assistenten is het een extra taak op hun lijstje. Zij doen aan klantenbinding, terwijl de dierenarts zich bezighoudt met de medische kant van de zaak.

"Ik heb thuis altijd veel verschillende dieren gehad; paarden, honden, katten, geitjes, kippen, konijnenā€¦ Ik verzorgde ze uiteraard goed, maar ik wilde meer weten. Na veel research kwam ik bij de thuisstudie allround dierenverzorging terecht. De docent was super behulpzaam en gaf altijd heel duidelijk uitleg op mijn vragen. Nu ik mijn diploma op zak heb, wil ik mijn eigen kinderboerderij openen!" - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Onze opleidingen in dierenzorg zijn booming business. Steeds meer diereneigenaars zien het belang in van professionele verzorging en raadplegen vlugger een expert of een dierenarts. Maar ze willen het ook zelf weten. Een diploma aan onze school geeft je alle kennis om professioneel te starten, maar ook om je eigen huisdieren optimaal te verzorgen.

niceToKnowHeader

  • Honden en katten kunnen ook bloeddonor worden en zo andere dierenlevens redden.
  • Er zijn meer dan 6000 erkende dierenartsen in BelgiĆ«. Heel wat werk voor assistenten dus.
  • Er zijn 1,5 miljoen honden in BelgiĆ« (1 vijfde van de gezinnen heeft een hond in huis) en 2,2 miljoen katten (1 op de vier gezinnen heeft minstens 1 kat).
  • Vissen, vogels en kleine zoogdieren (zoals caviaā€™s) volgen na de hond en de kat als populairste huisdier.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0