Dierenverzorging /Professionele dierenverzorging

Professionele dierenverzorging

Doe tijdens deze opleidingen alle nodige kennis op om professioneel te starten in de dierenverzorging. Je leert meer over medische verzorging, administratie in de dierenartspraktijk en omgaan met klanten en patiƫnten. Dankzij onze ervaren docenten ga je meteen aan de slag als dierenartsassistent!


allCoursesWithinSubtheme Professionele dierenverzorging

Dierenartsassistent, cpProfessionWithFuture

Hou jij van dieren? Wil jij de rechterhand van een dierenarts worden?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Dierenasielmedewerker, cpProfessionWithFuture

Ben jij een echte dierenvriend en wil je ze helpen in benarde situaties?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Dierenzorg - Allround, cpProfessionWithFuture

Met deze thuisstudie kun je al binnen 3 tot 6 maanden jouw diploma op zak hebben!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

EHBO voor Dieren, cpProfessionWithFuture

Tijdens deze cursus leer je hoe je EHBO kunt toepassen op verschillende dierensoorten

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Hondentrainer, maak van elke hond je beste vriend

Praktijkgerichte opleiding met individuele begeleiding door een professionele docent.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Imker, cpProfessionWithFuture

Wil je lekker flexibel kunnen studeren, vanuit huis of onderweg?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Konijnenverzorger, cpProfessionWithFuture

Volg de cursus Konijnenverzorger en studeer waar en wanneer je wil.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Paardenverzorger, cpProfessionWithFuture

Door online begeleiding van je persoonlijke docent, slaag je binnen mum van tijd!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods


beSureOfYourFuture

Elk zichzelf respecterend dierenarts heeft een assistent in dienst: iemand die iets van dierenverzorging kent, maar die ook administratief sterk in de schoenen staat. Met een diploma aan onze school toon je aan dat je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om professioneel te starten. Onze docenten dierenverzorging leren je van A tot Z hoe je patiƫnten en baasjes onthaalt en hoe je orde op zaken stelt. Daarnaast is er ook steeds meer aandacht voor het positieve effect van dieren in de zorgsector. Troost- en assistentiedieren winnen alsmaar sneller aan populariteit.

Als dierenarts heb ik altijd samengewerkt met studenten van deze school. Ik heb al drie stagiairs dierenartsassistent in mijn praktijk gehad en ook mijn vaste assistent heeft de opleiding aan Ondernemersschool gevolgd. Ik merk dat deze studenten een diepgravende kennis opdoen tijdens de cursus en dat ze na een stageperiode helemaal klaar zijn om professioneel te starten. - employerSpeaks

professionele dierenverzorging

trendsCapitalized

Veel dierenartsen sluiten zich aan bij een keten. Zo kunnen ze zich focussen op een bepaalde diersoort of behandeling en kunnen ze zich specialiseren. Er ontstaat ook meer mogelijkheid om patiƫnten naar elkaar door te sturen en kennis te delen. Dat is nodig, want we halen steeds meer diverse diersoorten in huis. Reptielen winnen bijvoorbeeld aan populariteit en we kennen allemaal wel iemand die een papegaai heeft. Hun eigenaars gaan liever langs bij een specialist dan bij de algemene dierenarts.

Professionele dierenverzorging, hundredPercentOfTheTime

Dierenartsassistenten zien hun job digitaal evolueren. Afspraken worden online ingepland, videoconsultaties maken hun opmars en elke praktijk heeft wel een social media account. Er worden ook automatisch herinneringen verzonden voor jaarlijkse inentingen. Voor assistenten is het een extra taak op hun lijstje. Zij doen aan klantenbinding, terwijl de dierenarts zich bezighoudt met de medische kant van de zaak.

Ik heb thuis altijd veel verschillende dieren gehad; paarden, honden, katten, geitjes, kippen, konijnenā€¦ Ik verzorgde ze uiteraard goed, maar ik wilde meer weten. Na veel research kwam ik bij de thuisstudie allround dierenverzorging terecht. De docent was superbehulpzaam en gaf altijd heel duidelijk uitleg op mijn vragen. Nu ik mijn diploma op zak heb, wil ik mijn eigen kinderboerderij openen! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Onze opleidingen in de dierenzorg zijn booming business. Steeds meer diereneigenaars zien het belang in van professionele verzorging en raadplegen vlugger een expert of een dierenarts. Wie in deze sector wil werken, heeft met een diploma van onze school meer dan Ć©Ć©n streepje voor op de concurrentie. Onze docenten behoren tot de top in hun vak en delen hun kennis maar al te graag met onze studenten.

niceToKnowHeader

  • Honden en katten kunnen ook bloeddonor worden en zo andere dierenlevens redden.
  • Er zijn meer dan 6000 erkende dierenartsen in BelgiĆ«. Heel wat werk voor assistenten dus.
  • Er zijn 1,5 miljoen honden in BelgiĆ« (1 vijfde van de gezinnen heeft een hond in huis) en 2,2 miljoen katten (1 op de vier gezinnen heeft minstens 1 kat).
  • Vissen, vogels en kleine zoogdieren (zoals caviaā€™s) volgen na de hond en de kat als populairste huisdier.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0