Kat

Is jouw kat je beste vriend en wil je starten als kattenverzorger? Schrijf je in voor een van deze leerrijke opleidingen en behaal in no-time je diploma. Onze ervaren docenten doen je met veel plezier kennismaken met de verschillende aspecten van kattenverzorging.


allCoursesWithinSubtheme Kat

kattenverzorging

Honden & Kattenpension -België

Honden & Kattenpension -België, cpProfessionWithFuture

Met deze cursus zorg je dat viervoeters het naar hun zin hebben in jouw dierenpension.

availableVia

kattenverzorging

Kattentrimmer

Kattentrimmer, cpProfessionWithFuture

Leer katten wassen en drogen, beschadigde vachten corrigeren en nog veel meer.

availableVia

kattenverzorging

Kattenverzorger

Kattenverzorger, cpProfessionWithFuture

Wil jij elke dag in de weer zijn met de schattigste kittens, katten en poezen?

availableVia


beSureOfYourFuture

Als je professioneel met katten wil werken, moet je absoluut weten hoe je deze dieren behandelt en benadert. Steeds meer eigenaars willen de beste zorgen voor hun huisdier en schakelen de hulp in van een expert. Met jouw diploma van onze school toon je aan dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt.

Ik baat al enkele jaren een kattenpension uit, maar ik kreeg het niet meer alleen bolgewerkt. Ik zocht iemand met de juiste vaardigheden en voldoende achtergrondkennis over katten. Iemand die meer is dan gewoon een kattenvriend en ook met een rationele blik met de dieren kan omgaan. Ik nam iemand die een diploma behaalde aan deze school; de beste beslissing die ik kon maken! Els weet duidelijk waarmee ze bezig is en heeft een hart voor dieren. - employerSpeaks

kattenverzorging

trendsCapitalized

Katten maken deel uit van het gezin; dat toont zich in de vermenselijking van onze huisdieren. We laten ze in ons bed slapen, ze krijgen een design kattenmand, ze hebben hun eigen Instagramaccount en steeds meer baasjes bereiden elke dag een sterrenmenu voor hun kat. Toch moeten we uitkijken dat we daarin niet overdrijven. Steeds meer katteneigenaars hebben bijvoorbeeld oog voor de ecologische impact van hun dier en letten op hun vleesconsumptie en jaaggedrag. Maar ook hierin schuilt gevaar, omdat katten wel voldoende gestimuleerd moeten worden en gezonde voeding moeten krijgen.

Kat, hundredPercentOfTheTime

Er worden continu nieuwe spulletjes en gadgets bedacht om jezelf en je kat bezig te houden. Zo bestaan er talloze toestellen om op je werk te facetimen met je kat of vanop afstand een spelletje laser tag te spelen. Daarnaast zijn er ook verschillende apps die gemiauw vertalen in mensentaal (of omgekeerd). Voorlopig zijn het enkel nog maar grappige gadgets, maar wetenschappers houden zich ermee bezig om er een betrouwbare tool van te maken. Of voel je meer voor een zelfreinigende kattenbak? Ook gebruiksgemak en comfort voor baasjes is onderhevig aan innovatie!

Mijn ouders hadden vroeger twee raskatten met een prachtige, lange vacht. Enkele keren per jaar mocht ik mee naar het trimsalon en keek ik vol bewondering naar de transformatie van mijn huisdieren. Ik heb altijd geweten dat ik ook kattentrimmer wilde worden! Ik greep mijn kans, volgde de opleiding aan deze school en liep stage bij de kattentrimmer van mijn eigen katten. Ze was zo tevreden over mijn werk dat ze mij ineens ook maar aangenomen heeft! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Onze opleidingen rond katten worden alsmaar populairder. Niet zo gek, want steeds meer jonge mensen nemen een kat of zelfs een raskat in huis en leggen hun dier echt wel in de watten. Tijdens onze cursussen leer je kattengedrag analyseren en interpreteren. Ook wie professioneel wil starten in de kattenverzorging, als fokker of als trimmer, vindt aan onze school zijn ding. Dierenliefhebbers scholen zich hier om tot echte experts!

niceToKnowHeader

  • Katten kunnen snelheden halen tot 50 kilometer per uur. Sneller dan Usain Bolt!
  • Katten slapen gemiddeld zo’n 18 uur per dag. Ter vergelijking: een mens slaapt zo’n 7 à 8 uur per dag.
  • De ambtswoning van de Britse premier in Londen wordt muisvrij gehouden door kater Larry. Hij kreeg zelfs de officiële functietitel ‘Chief Mouser to the Cabinet Office’ mee.
  • Katten spinnen als ze gelukkig zijn, maar ook als ze gestresseerd zijn of pijn voelen.
  • Onderling miauwen katten bijna nooit; ze communiceren op andere manieren. Tegen hun baasje daarentegen durven ze wel hun keel openzetten.