Hond

Is jouw viervoeter je beste vriend en wil je starten als hondenverzorger? Schrijf je in voor een van deze leerrijke opleidingen en behaal in no-time je diploma. Onze ervaren docenten doen je met veel plezier kennismaken met de verschillende aspecten van hondenverzorging.


allCoursesWithinSubtheme Hond

hondenverzorging

Honden & Kattenpension Starten

Honden & Kattenpension Starten, cpProfessionWithFuture

Met deze cursus zorg je dat viervoeters het naar hun zin hebben in jouw dierenpension.

availableVia

hondenverzorging

Hondencoach

Hondencoach, voor blije honden en baasjes

Praktijkgerichte opleiding met professionele online begeleiding. Bekijk de proefles.

availableVia

hondenverzorging

Hondenfokker - België

Hondenfokker - België, cpProfessionWithFuture

Wil jij inzicht krijgen in elementaire kynologie en rasverscheidenheid bij honden?

availableVia

hondenverzorging

Hondentrainer

Hondentrainer, maak van elke hond je beste vriend

Praktijkgerichte opleiding met individuele begeleiding door een professionele docent.

availableVia

hondenverzorging

Hondentrimmer

Hondentrimmer, laat hond en baasje stralen met jouw trimkunsten

Praktijkgerichte opleiding met begeleiding door een docent uit de sector. Schrijf je in.

availableVia

hondenverzorging

Puppytrainer

Puppytrainer, cpProfessionWithFuture

Wil jij de juiste puppykeuze kunnen maken? Anderen helpen met hun pup?

availableVia

hondenverzorging

Hondenuitlaatdienst

Hondenuitlaatdienst, cpProfessionWithFuture

Is het tijd om je passie volgen? Start met de cursus Hondenuitlaatdienst.

availableVia

hondenverzorging

Voedingsadviseur honden

Voedingsadviseur honden, cpProfessionWithFuture

Als je nu start met de cursus Voedingsadviseur honden, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

availableVia


beSureOfYourFuture

De hond maakt steeds meer deel uit van het gezin, dus enkel de beste zorgen zijn goed genoeg. Baasjes vragen dan ook sneller raad aan experts, of het nu gaat om het gedrag, de vacht of de stamboom van het dier. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever aan dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten.

Als eigenaar van een hondenkapsalon in uitbreiding heb ik uiteraard wel enkele medewerkers nodig. Twee van mijn trimmers hebben de opleiding gevolgd in afstandsonderwijs en ik heb alleen maar lovende woorden voor hen. Ze hebben allebei eerst stage gelopen bij mij, zodat ze hun kennis konden toepassen in de praktijk. Ik merk dat studenten heel goed begeleid worden door de docent en dat ze echt wel weten waarmee ze bezig zijn. Chapeau! - employerSpeaks

hondenverzorging

trendsCapitalized

Honden worden al lang niet meer gezien als bewakers, maar in de eerste plaats als gezelschap, een vriend of zelfs een familielid. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen meer aandacht besteden aan de ontwikkeling en verzorging van hun dier. We gaan honden steeds meer als mensen behandelen en we leggen ze graag in de watten door bijvoorbeeld een hondenwellness te voorzien. Er zijn ook heel wat baasjes die elke dag in de kookpotten staan te roeren om een smakelijke maaltijd in de eetbak te toveren. En een kerstcadeau kan natuurlijk niet ontbreken. Ook willen we dat onze hond er goed uitziet, zodat we foto’s en video’s kunnen delen via sociale media. Een hondentrimmer is daar de geknipte persoon voor. Het is belangrijk dat we hun hond-zijn niet uit het oog verliezen. Een professional die alles van honden kent, is onmisbaar voor iedereen met een viervoeter in huis!

Hond, hundredPercentOfTheTime

Er zijn heel wat apps beschikbaar die de belangrijkste taken van baasjes monitoren. Krijgt je hond voldoende beweging? Is het dieet wel aangepast aan de leeftijd, grootte en de ras van je dier? Wil je meer weten over EHBO bij dieren? Of ben je op zoek naar een hondvriendelijk restaurant? Voor alles valt een app te downloaden. Ook professionals maken steeds vaker gebruik van deelplatformen om hun diensten aan te bieden, zoals een verblijfplaats voor honden van reizende baasjes, fervente wandelaars die dierlijk gezelschap zoeken of hondentrimmers bij jou in de buurt.

Ik heb thuis altijd hondjes gehad en het was eigenlijk een logische keuze om mijn dierenliefde om te zetten in mijn beroep. Ik volgde drie opleidingen over honden in afstandsonderwijs, want ik wilde álles weten. En dat loont: ik heb mijn eigen hondenschool geopend waar ik baasjes en hun honden van A tot Z begeleid. Een droomjob! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Er is veel nood aan professionals in asielen en pensions, maar ook dierenartsen zijn vragende partij voor goed opgeleide assistenten. Dat merken we aan het aantal inschrijvingen voor onze opleidingen dierenverzorging en zeker ook voor de opleidingen met honden. Daarnaast zijn er ook veel hondeneigenaars die hun dier beter willen leren begrijpen. Toch mooi dat ze die moeite doen voor hun beste vriend?

niceToKnowHeader

  • In plaats van te blaffen maken basenji's een jodelend geluid als ze zich hoorbaar willen maken.
  • De windhond is de snelste hondensoort en haalt snelheden tot maar liefst 72 km/h. Deze aerodynamische hondensoort zou zelfs een cheeta verslaan in een langeafstandsrace. Cheeta’s zijn dan weer betere sprinters.
  • Alle honden hebben een roze tong, behalve de chowchow en de sharpei. Zij worden ook geboren met een roze exemplaar, maar die krijgt na 8 à 10 weken een zwart-blauwe kleur.
  • Halsbanden met spikes zijn een uitvinding uit het oude Griekenland. Boerderijhonden moesten toen het vee bewaken en de dieren beschermen tegen wolven. Bij een gevecht bijt de wolf instinctief in de hals van de hond, met de bedoeling om te doden. Dankzij een halsband met scherpe spikes laat de wolf zijn greep meteen weer los en is de kudde – en de hond – gered.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0