zelfstandige worden
Je eigen bedrijf beginnen

Je gaat je eigen bedrijf oprichten. Spannend! Grote kans dat jij jezelf afvraagt waar je moet beginnen. Een bedrijfsnaam en KVK inschrijving liggen voor de hand, maar er komt veel meer bij kijken. Als nieuwe ondernemer krijg je bijvoorbeeld te maken met:

  • Het bepalen van je strategie en doelgroep.
  • Een analyse van de markt, waaronder concurrenten.
  • Het schrijven van een ondernemingsplan.
  • Het bepalen van je uurtarief.
  • Wetten en regels die gelden voor jouw product of dienst.
  • Financiële kosten die je in het begin maakt.

De meeste ondernemers beginnen met een ijzersterk idee. Daarna ga je onderzoeken of er echt behoefte is aan je idee. Nu én in de toekomst.

Als kersverse zzp’er direct de voordelen plukken van je eigen bedrijf? Dat doe je met onze beroepsopleidingen. Bij ons sta jij als (startende) pionier centraal.

Voordelen van eigen baas zijn
1. Je bepaalt zelf jouw koers

Als ondernemer ben jij de baas van jouw merk. Je kent je sterke punten en maakt hier zo goed mogelijk gebruik van. Daarbij doe je alles op je eigen manier en bepaal je veel zaken zelf. Dat is op zichzelf al een goede reden om je eigen bedrijf te beginnen. Vraag vooral veel advies aan ondernemers die je voor zijn gegaan. Zij weten precies hoe je met bepaalde situaties omgaat.

2. Je bent financieel onafhankelijk

Het is zover: je bedrijf groeit als kool en het geld stroomt binnen. Gemiddeld verdient een ondernemer meer dan iemand in loondienst. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor veel zaken: opleidingen, pensioen, verzekeringen en sparen voor onzekere tijden. Daarom is investeren in jouw bedrijf zeker de moeite waard, bijvoorbeeld met onze bedrijfsopleidingen.

3. Je bent sneller en flexibeler

Je eigen bedrijf beginnen heeft ook als voordeel dat je de vrijheid hebt om snel een beslissing te nemen. Daarom is het zo belangrijk om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen. Zie je een mooie kans, dan speel je daar direct op in. Dat is nog eens ondernemen pur sang! Bovendien bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Lange files en hele dagen op kantoor zijn voor jou verleden tijd.


4. Je hebt recht op bepaalde subsidies en fiscale voordelen

Er bestaan in Nederland verschillende subsidies en leningen die het financieel aantrekkelijk maken om je eigen bedrijf te beginnen. Zo heb je bijvoorbeeld de startersaftrek, microfinanciering, Seed Capital regeling en het MKB-krediet. Ook als je vanuit een WW-uitkering of arbeidsongeschiktheidsuitkering begint, zijn er genoeg mogelijkheden. Het is verstandig om jezelf hierin te verdiepen.

5. Je stapt uit je comfortzone

Als zzp’er ben je een echte avonturier met lef. Je zet een stap die de meesten uit onzekerheid ontwijken. Gelukkig word je omringd door andere ondernemers die ook een sprong in het diepe hebben genomen. Dat geeft vertrouwen en inspiratie. Sluit je aan bij ondernemersnetwerken in jouw regio en ga dit avontuur aan!

6. Je bouwt iets op voor later

Begin je een eigen bedrijf, dan is dat een investering voor de lange termijn. Werken aan je imago is daarom heel belangrijk. Een sterke positie ‘verzilver’ je door je onderneming uiteindelijk aan een geïnteresseerde partij te verkopen. Als je een gezonde organisatie hebt, wordt het mogelijk zelfs je pensioen.

Maak van je bedrijf een regelrecht succes! Schrijf je nu in voor een van onze opleidingen.

interestsCarouselHeader