De Ondernemersschool beloont de inzet, het doorzettingsvermogen en de ambitie van zijn studenten meteen waardevol diploma. Dat diploma is de beloning voor een geslaagd examen, het bewijs van jouw kennisen vaardigheden Ʃn het begin van een levenslang leertraject. Kortom, het is het sluitstuk van jouwprofessionele en praktijkgerichte opleiding!
Op het einde van je opleiding maak je als student een examen of een praktische eindopdracht. Scoor je meer dan 60%? Proficiat, jij ontvangt een diploma als beloning voor je harde werk! Voor sommige opleidingen word je beoordeeld op je inzet en prestaties tijdens de lessen (permanente evaluatie). Je ontvangt dan in de plaats van een diploma een officieel certificaat, getuigschrift of deelnameattest.
Bewijs van jouw kennis en vaardigheden
Het bedrijfsleven waardeert de diplomaās van De Ondernemersschool ten zeerste. Ze zijn namelijk een bewijs van jouw beroepskennis en praktijkgerichte vaardigheden. De diplomaās komen van pas als je wil solliciteren, promotie wil maken of wil starten als zelfstandig ondernemer. Je gaat er meteen mee aan de slag in de job en in de sector van jouw keuze. Jouw diploma is een echte springplank voor je carriĆØre. Uiteraard is het aan de werkgever om vrij te beslissen over jouw aanwerving.
Begin van een levenslang leertraject
Heb je een diploma van De Ondernemersschool? Dan kan je jezelf meteen inschrijven voor vervolgopleidingen of specialisatiecursussen, ook bij onze opleidingspartners in binnen- en buitenland. Zo moedigt De Ondernemersschool levenslang leren actief aan.
1. Commerciƫle beroepen
Met een diploma van De Ondernemersschool kan je aan de slag in alle commerciƫle beroepen. Een commercieel beroep is een beroepsactiviteit waarvoor de bevoegde overheid geen regels oplegt. Het beroep is vrij toegankelijk en iedereen kan het uitoefenen, met of zonder diploma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schoonheidsspecialist, masseur, personal coach, fotograaf, medisch secretaresse...
2. Wettelijk gereguleerde beroepen
In sommige Europese landen zijn enkele beroepen per wet gereguleerd. Denk bijvoorbeeld aan ''vrije beroepen" in de juridische (advocaat, notaris, gerechtsdeurwaarder), medische (arts, apotheker), financiĆ«le (boekhouder, accountant, bedrijfsrevisor) en bouwkundige sector (architect, landmeter). Ook andere beroepsactiviteiten zijn streng gereglementeerd waardoor je ze niet zomaar mag uitoefenen. Denk aan vastgoedmakelaar, verzekeringsmakelaar, veiligheidsagent, vroedvrouw, verpleegkundige. Tot slot zijn er ook beroepen in het gesubsidieerd onderwijs, zoals leerkracht lager onderwijs of kleuterleidster, waarvoor je een specifiek pedagogisch diploma nodig hebt. Diplomaās voor deze wettelijke gereguleerde beroepen haal je na een meerjarige opleiding aan de hogeschool of universiteit.
3. Beschermde beroepen
In Vlaanderen bestaan er sinds begin 2019 geen beschermde beroepen meer. In Brussel, WalloniĆ« en andere Europese landen beschermt de overheid nog wel enkele beroepen, bijvoorbeeld in de bouwsector. Om in deze beroepen te starten leg je geen examen af op onze school, maar bij een examencommissie van de bevoegde overheid. Ook om als zelfstandig ondernemer te starten heb je in sommige landen en regioās een speciaal attest nodig. Om te weten of je in een bepaalde job kan starten, check je best altijd de regelgeving van het land of de regio waar je aan de slag wil.
4. Paramedische beroepen
Paramedici helpen artsen, tandartsen of apothekers bij de diagnose en de behandeling van patiĆ«nten. Denk hierbij aan audiologen, diĆ«tisten, ergotherapeuten, farmaceutisch-technisch assistenten, logopedisten, orthoptisten, podologen etc. Paramedici voeren in opdracht van de arts, tandarts of apotheker bepaalde taken uit. Ze zijn erkend door de bevoegde overheid. Onze onderwijsinstelling organiseert geen opleidingen voor paramedische beroepen. Diplomaās voor dit soort beroepen haal je na een meerjarige opleiding aan de hogeschool of universiteit.
5. Beroepen in de wellnessbranche
Beroepen in de wellnessbranche of de complementaire gezondheidszorg zijn vrij toegankelijk. Iedereen kan deze beroepsactiviteiten als werknemer of als zelfstandige uitoefenen. Denk hierbij aan gezondheidsconsulenten, coaches, voetverzorgers etc. Wellnesswerkers voeren meestal behandelingen uit die niet door de sociale zekerheid worden terugbetaald. Sommige wellnesswerkers oefenen behandelingen uit waarvan de effectiviteit niet wetenschappelijk bewezen is. Belangrijk is dat wellnesswerkers geen diagnoses stellen en klanten, indien nodig, doorverwijzen naar gespecialiseerde medische professionals.
De Ondernemersschool staat bekend om haar hoogwaardige cursussen. Al onze docenten zijn ervaren lesgevers die hun strepen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Het zijn ondernemers die hun vak door en door kennen en graag hun kennis aan je doorgeven.
Aan het einde van elke opleiding leg je een examen af. Ben je geslaagd? Dan sturen wij jouw diploma snel naar je op. Niet de eerste keer geslaagd? Dan plan je na zes weken met jouw persoonlijke opleidingsconsulent kosteloos je herexamen in. Samen zorgen jullie ervoor dat het je de volgende keer wel lukt! Examen afleggen is trouwens nooit verplicht. Je kan altijd een bewijs van deelname krijgen als je de lessen enkel volgt uit interesse.
Examen afleggen is inbegrepen
Het examen aan de Ondernemersschool is altijd inbegrepen in het lesgeld. Wanneer je niet de eerste keer slaagt, mag je herkansen. Jij kiest of je dit doet bij dezelfde docent of bij een collega. Voor deze extra service ben je geen extra kosten verschuldigd. Je betaalt dus nooit meer lesgeld dan het bedrag dat bij de betreffende cursus staat aangegeven. Onbeperkt herkansen is gratis!
Je hebt hoge slagingskansen
De Ondernemersschool behoort tot de onderwijsinstellingen met de hoogste slagingskans van Nederland. Dit is ten eerste omdat je onbeperkt examen mag afleggen. Daarnaast word je perfect voorbereid op het examen via het online leerplatform. Je kan, wanneer beschikbaar, ook testexamens afleggen zodat je goed kan inschatten of je klaar bent voor het echte examen. Het merendeel van onze studenten slaagt daarom bij de eerste poging. De rest behaalt het diploma meestal na de eerste herkansing.
Het is eenvoudig. Als je deelneemt aan alle lessen en je je goed voorbereidt op het examen, slaag je. Daarna krijg je jouw diploma snel opgestuurd via de post.
fCompareCourses
fCompareMax3Courses
-