Allround dierenverzorger, cpProfessionWithFuture

Lijkt het jou fantastisch om elke dag met dieren te werken?

Of je nu dierenartsassistent of hondentrainer wilt worden, je wil dierengedrag leren begrijpen en een echte expert worden op allerlei gebieden van de dierzorg. Met dit uitgebreide allround studietraject krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je erachter komt wat er écht in een dier omgaat.

Wat bedoelt een paard als hij met zijn oren beweegt? Wat kunnen oorzaken zijn van een hond met gedragsproblemen? Iedereen wil toch eindelijk de lichaamstaal van een kat leren begrijpen? Dieren communiceren op een prachtige wijze met mensen en jij gaat leren verstaan wat ze zeggen. Met die kennis verzorg, train en help je dieren.

Until one has loved an animal, a part of one's soul remains unawakened.

Anatole France
cpWouldYou
 • Een werkweek waarin je elke dag met dieren werkt
 • Verschillende carrièremogelijkheden in het vakgebied van dierenzorg
 • Verschillende dieren kunnen verzorgen
 • Werken met dieren op bijvoorbeeld een kinderboerderij
 • Bijvoorbeeld je eigen hondentrimsalon beginnen
Dierenzorg - Allround
cpEducationTypeProfessional
De Ondernemersschool NHOC
cpCourseTypeHome
12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€2366

cpProgram Dierenzorg - Allround

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundHomeModalBody

Dierenartsassistent
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Dierenartsassistent

Werken met puppy’s, kittens, maar ook oudere dieren, zieke dieren én hun baasjes? Droomde jij daar als kind al van? Je kunt het werkelijkheid laten worden in de grotemensenwereld met deze thuisstudie Dierenartsassistent.

Hoe ga je patiënten ontvangen aan de balie? Hoe assisteer je de dierenarts in de operatiekamer? Hoe onderzoek je bloed in het lab? En hoe maak je een röntgenfoto? Je leert hoe je dieren moet verzorgen en hoe je ziektesymptomen kunt herkennen.

Bij jou zijn zieke dieren en hun baasjes in goede handen. Schrijf je in!

allroundModuleSavings

readMore
Hondentrimmer
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Hondentrimmer

Een vacht met dreadlocks, ontembare lange haren of een enorme kuif die het zicht belemmert? Een professionele knip-, was- en scheerwerk van een hondentrimmer is voor honden onmisbaar. Eer is een groot tekort aan goede hondenkappers, dus genoeg werk voor jou!.

Welke vachtsoorten zijn er? In welke modellen knip, pluk of scheer je die? Hoe benader je een hond die jouw trimsalon binnenkomt? Graag zie jij goed gedrag op de trimtafel. Hoe krijg je dit voor elkaar? Hoe behandel je honden met een huidaandoening of andere lichamelijke problemen? Jij gaat ontklitten, kammen, trimmen en wassen. Of het om teckels, terriërs of zweethonden gaat, jij weet er raad mee!

allroundModuleSavings

readMore
Kattenverzorger
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Kattenverzorger

Mrauww! Ben jij helemaal verslaafd aan grappige kattenfilmpjes? Kun je geen genoeg krijgen van het eigenzinnige gedrag van die pluizige knuffelaars? Als echt kattenmens kom je met deze studie alles te weten over de kattenwereld.

Het leuke, grappige, slimme gedrag van katten charmeert veel katteneigenaren. Toch wordt hun gedrag niet altijd goed begrepen, met probleemgedrag tot gevolg. Je gaat leren met katten communiceren en begrijpt hoe een kat de wereld ziet, ruikt en proeft zodat problemen zoals stress voorkomen kunnen worden.

In wat voor huis woont een kat het liefst? En wat is hun favoriete eten? Hou je het allemaal lekker schoon? Dan zul je nog meer tevreden prr prr kattenvrienden maken.

allroundModuleSavings

readMore
Alternatieve Dierenverzorging
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Alternatieve Dierenverzorging

Hoe los je gedrags- en gezondheidsproblemen bij dieren op?

Net als bij onszelf, grijpen we bij onze huisdieren ook snel naar medicijnen om ziektes op te lossen. Als alternatief dierverzorger streef je naar een andere manier van genezing. Je bekijkt het hele dier, de leefomgeving en luistert naar het verhaal van eigenaar en dier.

Met die holistische benadering ga je bijv. de leefomgeving of voeding aanpassen. Stress is een veelvoorkomend probleem bij dieren en dat heeft een grote invloed op hun gezondheid. Jij helpt kwetsbare dieren weer in evenwicht brengen en past je kennis toe van o.a. bachbloesemtherapie, chakra’s, aromatherapie, shiatsu en homeopathie.

allroundModuleSavings

readMore
EHBO voor Dieren
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: EHBO voor Dieren

Hou je van dieren? Dan is deze thuisstudie EHBO voor dieren echt iets voor jou! Net als mensen krijgen dieren te maken met ongelukken en ziektes en hebben dan hulp nodig. Weet jij wat je in zo’n geval doet?

Wonden , insectenbeten, een gebroken poot, vergiftiging of uitdroging: als jij je EHBO-koffer bij de hand hebt, bied je gelijk hulp. Je leert hoe je een algehele check uitvoert. Dankzij jouw verse kennis over de anatomie en fysiologie zie je meteen aan de vacht, de reflexen of slijmvliezen wat er scheelt.

Een aangereden hond, vergiftigde zwaan of zelfs wilde dieren zoals eekhoorns of hazen: na deze cursus ben je in staat hun levens te redden!

allroundModuleSavings

readMore
Dierenasielmedewerker
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Dierenasielmedewerker

Zwerf, pension of afstandsdieren gaan jou aan het hart. Wil je hun benarde situatie zo draaglijk mogelijk maken? Deze thuisstudie Dierenasielmedewerker helpt jouw liefde voor dieren daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

In het dierenasiel krijg je te maken met honden en katten die stress en agressie vertonen. Je krijgt inzicht in dit gedrag en tips hoe je het kunt oplossen. Een vacht die zwaar verwaarloosd is? Achtergelaten of mishandelde dieren ophalen? EHBO voor dieren nodig? Jij weet straks met elke situatie raad!

Honden uitlaten was altijd al je passie, een kooi schoonmaken lig je ook niet wakker van. Klaar voor een functie met megaveel voldoening? Schrijf je in!

allroundModuleSavings

readMore
Hondentrainer
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Hondentrainer

Honden hebben naast aandacht en liefde ook training en opvoeding nodig. Daarom leer je tijdens deze boeiende thuiscursus omgaan met verschillende types honden en leer je hun gedragingen herkennen en duiden. Zo ontdek je waarom honden bijten of opspringen en hoe je ze zindelijk maakt. Je herkent probleemgedrag en pakt deze onmiddellijk aan!

Als hondeneigenaar of instructeur is het belangrijk dat je zorgt voor een veilige omgeving. Wederzijds begrip en respect vormen daarom de basis van alle trainingstechnieken en adviezen. Je krijgt stap voor stap alle verschillende leermethodes, -technieken en beloningen aangeleerd, waardoor je binnen een mum van tijd aan de slag gaat als Hondentrainer!

allroundModuleSavings

readMore
Allround Dierenverzorging thuisstudie
cpSkillsAndSkills
 • Werken als dierenartsassistent
 • Verschillende dieren verzorgen
 • Honden trimmen
Allround Dierenverzorging thuisstudie
cpFutureOpportunities
 • Dierenartsassistent
 • Hondentrimmer
 • Dierenpension starten
 • Werken met dieren op bijv. een kinderboerderij

cpPracticalInfo

cpStudyProgress

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

cpFinancialInfo

Dierenzorg - Allround
cpEducationTypeProfessional
De Ondernemersschool NHOC
cpCourseTypeHome
12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€2366

cpStartNewCarreer Dierenzorg - Allround. cpChooseQualityEducationWith De Ondernemersschool NHOC.

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€540 cpOnSubscribe
€503.82 partPayStep
€503.82 partPayStep
€503.82 partPayStep
€503.82 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Dierenzorg - Allround

cpWhyChooseCompany De Ondernemersschool NHOC

De Ondernemersschool NHOC is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Nathalia
Nathalia

Hartstikke tevreden over de kwaliteit van de lesstof! Daarnaast is het enthousiasme van de docent aanstekelijk.

Crystelle
Crystelle

De cursus is erg compleet: elk soort dier wordt behandeld. De afbeeldingen en illustraties waren erg handig om het geheel nog beter te begrijpen. Hierdoor had ik al binnen 4 maanden mijn diploma. Dank jullie wel!

KUIJPERS, A.D.
KUIJPERS, A.D.

De opleidingsconsulent maakte er mij op attent dat ik ook een vrijblijvende stage kon lopen. Dat vond ik wel een leuk idee. Het kattenpension bij ons in de buurt vond dat ook. Ik heb er een maand stage gelopen en superveel bijgeleerd.

interestsCarouselHeader