Zo vind je de opleiding die het best bij jou past

14/03/2022 Robert de Bruijn

Denk je erover om een van onze opleidingen te gaan volgen, maar twijfel je wat de beste studiekeuze is? Wij helpen je hier graag mee! Met deze vier stappen weet je zeker dat je de juiste studiekeuze maakt!
 
Stap 1: vergelijk opleidingen binnen één thema
In het thematisch overzicht van onze cursussen zoek je de onderwerpen op die jou interesseren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een cursus binnen de bedrijfswereld, de gezondheidszorg of de creatieve sector? Op deze pagina vergelijk je alle opleidingen binnen een bepaald thema met elkaar. Tip: kijk ook eens naar de toekomstmogelijkheden die de opleidingen bieden. Zo weet je meteen of een studie aansluit op jouw toekomstperspectief.
 
Stap 2: bepaal hoe lang je gaat studeren
Bij sommige van onze cursussen heb je na een aantal weken je diploma al in de pocket. Andere opleidingen duren dan weer maanden. Kies je bijvoorbeeld voor een allround opleiding, dan combineer je verschillende cursussen binnen één thema en word je opgeleid tot een professional met veel verschillende vaardigheden. Omdat de duur van de opleidingen dus verschilt, is het goed om van tevoren te bedenken hoeveel tijd je over hebt en wanneer je een gaatje in je agenda hebt.
 
Stap 3: download een gratis brochure of lees een proefhoofdstuk
Is je interesse voor een van de opleidingen inmiddels gewekt? Dan is het tijd om je erin te verdiepen. Om een goed beeld te krijgen van de inhoud van van de cursussen is het mogelijk om een gratis brochure of proefhoofstuk te downloaden. In een brochure vind je alle relevante informatie over de opleiding zoals de cursusinhoud en een korte introductie van de docent. Ook wordt er praktische informatie gegeven over de studie: bijvoorbeeld over het studieverloop, het lesgeld en eventuele benodigde materialen. 
 
Een proefhoofdstuk geeft daarentegen meer informatie over de inhoud van de opleiding. Het bestaat namelijk uit een voorbeeldhoofdstuk uit het lesmateriaal van de cursus en een compleet overzicht van de hoofdstukken die aan bod komen. Zo weet je wat er allemaal behandeld gaat worden en weet je nog beter waar je aan begint. 
 
Stap 4: maak een praatje met onze opleidingsadviseurs
Blijf je toch zitten met een vraag, kijk dan eens tussen de veelgestelde vragen of neem contact op met onze opleidingsadviseurs. Hun hemd is er om van het lijf te vragen. Ze zijn telefonisch of via email te bereiken. Het is daarnaast ook mogelijk om live met ze te chatten of het contactformulier in te vullen.
 
Daarnaast zijn we ook fysiek te bezoeken in ons kantoor in Breda. Hier heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om al onze cursusmappen in te kijken. Ons kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Om je zo goed mogelijk te helpen, vragen we je van tevoren een afspraak te maken. Neem gerust contact met ons op, want wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze!


relatedBlogs

5 geweldige redenen om met een nieuwe opleiding te starten


previousLabel

5 goede redenen om een thuisstudie te volgen

nextLabel

Droombaan: werken als dierenverzorger

blogTags


StudiekeuzeStappenplanVergelijking

blogShare