Trendwatching: 5 trends die 2020 zullen bepalen

03/12/2019 Bob van Dongen

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Ben jij klaar voor alles wat 2020 op je af wil vuren? Lees hier de 5 trends van 2020! 
 

1. Altijd en overal verbonden

 
We swipen inmiddels al jaren wat af. Van links naar rechts en van boven naar beneden. Of het nu gaat om datingapps of het lezen van een e-book: lekker makkelijk is het zeker. Nog even en we swipen ons een weg door ons complete huishouden, want ook daar zijn steeds meer apparaten met het internet verbonden. En, deze trend beperkt zich niet tot ons huishouden. Kijk maar naar het verkeer, ons winkelgedrag, onze administratie‚Ķ Kortom : online zijn is meedoen!
 
Hoe gemakkelijk een leven vol internet ook is, het brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Want, hoe zit het met privacy bijvoorbeeld? Met een opleiding Privacy en Gegevensbescherming zorg jij ervoor dat jij optimaal voorbereid bent op alles wat komt.
 
 
 

2. De toekomst is groen

 
Sinds dit jaar staat 'het klimaat' steevast in ons collectief geheugen gegrift. Ook in 2020 zal deze trend doorzetten. Bewust(er) leven zit in de lift en groen blijven we koesteren, zowel binnen- als buitenshuis. Op grotere schaal ruilen steeds meer steden langzaam maar zeker de auto in voor meer groen. Meesurfen op deze groene golf? Een opleiding tuinontwerper of hovenier zorgt ervoor dat jij onmisbaar wordt binnen deze trend.
 

3. Het jaar van de bewuste consument

 
Weet jij welke route je eten heeft afgelegd voordat het op je bord is beland? Transparantie is in 2020 belangrijker dan ooit. Bedrijven met een duidelijke boodschap en een goede communicatie, die helder, transparant en sociaal is, scoren beter dan ooit. Ben jij al transparant genoeg? Heb jij al d√© communicatiemedewerker in dienst die jouw organisatie tot bij je klanten brengt? Waar is die social media manager die je klanten geruststelt en van hen echte ambassadeurs maakt?
 
 

4. Blockchain breekt verder door

 
Terwijl de prijs van Bitcoin blijft zakken, is de technologie waarop de digitale munt is gebaseerd relevanter dan ooit. Blockchain zorgt ervoor dat informatie veiliger, transparanter en sneller uitgewisseld wordt. Dit omdat in een blockchain niet slechts √©√©n computer of harde schijf alle informatie bevat, maar alle computers samen de echtheid van die info controleren.
 
In een tijdperk waar factchecking steeds belangrijker wordt, zal deze nieuwe technologie ook een steeds grotere rol gaan vervullen. Wil je meer weten van blockchain van A tot Z? Volg dan nu onze opleiding Cryptocurrencies & Blockchain.
 

5. Voice-search is de toekomst

 
"H√© Siri: hoe zit het met ons zoekgedrag?" Ons zoekgedrag is het laatste decenium enorm veel veranderd. Waar we vroeger nog een woordenboek of encyclopedie raadpleegden, vragen we het nu aan Google. En waar we vroeger nog hele pagina‚Äôs moesten doorscrollen om de juiste info te vinden, komt die nu al bovenaan de eerste zoekpagina te staan. Beter nog, zelfs typen wordt iets uit het verleden. We vragen onze toestellen gewoon wat we willen weten. Het belang van SEO en SEA is daarmee groter dan ooit.
 
Wil jij je nog beter voorbereiden op de toekomst van nieuwe en bestaande technologie√ęn? Bekijk hier al onze opleidingen en maak van 2020 jouw jaar!


relatedBlogs

Dankzij deze tips is jouw huis in 1-2-3 verkocht!

Achterstallige rekeningen? Verleden tijd met deze 4 tips!

5 fantastische voordelen van single zijn


previousLabel

Dankzij deze tips is jouw huis in 1-2-3 verkocht!

nextLabel

5 tips voor een perfecte start van het nieuwe jaar

studyCategories


Management & Bedrijfsvoering

Natuur

Techniek

Marketing & Communicatie

Computervaardigheden

blogTags


TrendwatchingTrends 202OpleidingenCursusBlockchainIotInternet of thingsToekomstTrendanalyseDe trends voor 2020Belangrijkste trendsBijscholingSpecialisatieBewust consument

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0