Dankzij deze tips is jouw huis in 1-2-3 verkocht!

05/11/2019 Bob van Dongen

Veel mensen ervaren de verkoop van hun huis als een periode die gepaard gaat met veel stress. Natuurlijk wil je dat je huis zo snel mogelijk verkocht wordt. Hoe zorg je ervoor dat jouw huis in het oog springt? Dankzij deze tips en tricks van insiders maak je jouw woning aantrekkelijk!

Ruim op…
Oké, deze eerste tip is nogal vanzelfsprekend, maar toch onderschatten veel mensen het belang van een opgeruimd huis. Wanneer er te veel spullen rondslingeren, is de link met de huidige bewoners nog té uitgesproken. Potentiële kopers vinden het dan moeilijker om zichzelf er te zien wonen. Het is belangrijk dat je huis of appartement er opgeruimd en uitnodigend uitziet. Vermijd al te veel persoonlijke spullen. Zorg er wel voor dat je huis niet te kil wordt!

… maar hou je woning knus!
Mensen horen graag een verhaal, en dat is niet anders bij de zoektocht naar een woning. Toon potentiële kopers het unieke karakter van jouw woonplaats. Vertel ze bijvoorbeeld over de geschiedenis van de woning, een interessant detail of een leuke anekdote. Op die manier laat je iemand écht verliefd worden op je huis!

Geur
Uit onderzoek blijkt dat geur inspeelt op onze gevoelstoestand. Hou hier dus zeker rekening mee bij jouw kijkmoment! Probeer een subtiele geur in je woning te krijgen: denk aan verse koffie of een versgebakken cake. Vermijd wel sterke geuren zoals vanille.

Muziek
Naast geur beïnvloedt ook muziek onze gevoelens. Er is echter geen ideaal deuntje, daarvoor is muzieksmaak te persoonlijk. Kies voor iets subtiels en rustig, bij voorkeur instrumentaal. Zo worden stiltes niet onaangenaam, maar trekt de muziek ook niet alle aandacht naar zich toe.

Groen
Planten zorgen in eerste instantie voor zuurstof in huis. Dat is natuurlijk al een belangrijke reden voor voldoende groen in huis, maar daarnaast dragen ze ook bij aan een huiselijk gevoel. Dus: think green!
 
Wil jij je verdiepen in de wereld van vastgoedstyling? Zin om bij te dragen aan de best mogelijke marktprijs van een woning? Deze tips en nog veel meer leer je in de praktijkgerichte cursus Vastgoedstylist!


relatedBlogs

Het opleidingsplan: een succesformule voor werkgevers

Het opleidingsplan: groeimogelijkheden voor werknemers

Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia Renard


previousLabel

Achterstallige rekeningen? Verleden tijd met deze 4 tips!

nextLabel

5 tips voor een perfecte start van het nieuwe jaar

blogTags


CursusOpleidingHomestagingVastgoedstylistInterieurVastgoed

blogShare