Breid je klantenbestand wereldwijd uit!

22/12/2020

Ben je psycholoog, therapeut, coach of begeleider? Heb je extra tijd om handen en wil je meer klanten aantrekken, of wil je omschakelen naar online begeleiding? Dat kan door je praktijksessies virtueel aan te bieden. Wij tonen je graag hoe het moet!

We hebben allemaal de voordelen van thuiswerk ondervonden. De tijd die je spendeerde aan pendelen komt vrij, en dat geldt zowel voor jou, alsook voor je klanten. Meer tijd om:

  • je persoonlijke leven op orde te stellen via professional organizing
  • je carri√®re een boost te geven door een jobcoach te raadplegen
  • je fitnessdoelen te halen via sportcoaching
  • je business een boost te geven door je marketingplan te optimaliseren in samenwerking met een expert
  • ...
Allemaal zaken die perfect vanop afstand en online kunnen gebeuren. Stap dus ook over op online begeleiding en pluk zelf de voordelen van een flexibele praktijk. Hoe doe je dat? Zo!
 

1. Maak je eigen website

Wie nog geen eigen website heeft in de 21ste eeuw, loopt heel wat klanten mis. Mond-tot-mond reclame heeft een beperkte radius, terwijl het speelveld van een website wereldwijd reikt. Kies je voor een platform zoals WordPress, Weebly, Wix of Squarespace, dan hoef je zelf geen kennis te hebben van HTML of CSS. Gebruik de voorgebouwde templates en je hebt in een dag tijd je eigen gepersonaliseerde website. Houd er rekening mee dat je voor een volledig gepersonaliseerde domeinnaam en website een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage betaalt afhankelijk van de hosting service die je gebruikt. Start en bouw je eigen website

 
 

2. Integreer een online agenda applicatie in je website

Wil je het vastleggen van afspraken uit handen geven zonder een secretaresse aan te nemen? Gebruik dan een tool zoals Calendly, Setmore, simplybook.me etc. Op die manier kunnen jouw klanten zelf kiezen wanneer ze een afspraak met jou inboeken en bespaar je jezelf een hoop heen-en-weer mailen. Vergeet ook niet om een disclaimer te vermelden waarbij afspraken bijv. 24u op voorhand geannuleerd of gewijzigd mogen worden. Zo vermijd je enige miscommunicatie.

3. Kies een videocall software voor je sessies

Wil je je coaching sessies live geven, dan overweeg je best Skype, Zoom, Slack, Google Meet,… om je klanten face to face te spreken via video. Denk eraan dat je best een video app gebruikt die veel mensen reeds kennen of gebruiken omdat ze anders die software speciaal voor jou zullen moeten installeren. Binnenkort komt WhatsApp ook uit met videobellen op desktop (momenteel is dit enkel nog mogelijk via GSM). Naar de toekomst toe kan dit wel eens de doorslag geven voor populairste video call app.

 
 

4. Neem je sessie op

Je kan sessies makkelijk opnemen voor jezelf, voor je huidige klanten, of voor toekomstige klanten. Ben je fitnessinstructeur en wil je je workouts op voorhand opnemen zodat je 30 klanten tegelijk kan coachen? Ook dat kan! Neem 4 tot 5 workouts op 1 dag op, zet ze op het persoonlijk account van je klanten (op je website na het inloggen) en contacteer ze na een week over hun vorderingen. Als je het slim aanpakt, werk je zo maar 2 √† 3 volle dagen per week!

5. Elektronisch factureren

Houd je een online agenda bij op je website, dan kan je makkelijk op het einde van de week, van de maand of op het einde van de consultatie je factuur doorsturen. Tel de uren van jullie sessies op en kies ervoor om je facturen in PDF per mail door te sturen. Doe je dit op regelmatige tijdstippen, dan behoud je het overzicht en heb je minder werk om je eindbalans te maken op het einde van het jaar. Bovendien slaag je zo automatisch alle facturen op in digitale versie en hoef je geen papieren boekhouding meer bij te houden.

 
 

Voordelen van je online coaching praktijk:

1. Je kan geleidelijk aan beginnen met bv 1 dag per week je sessies online te geven.

2. De drempel is zeer laag bij het opstarten: je kan in principe alles zelf opzetten.

3. Je wint tijd door je niet meer te verplaatsen en die flexibiliteit geef je ook aan je klanten.

4. Die extra tijd kan je investeren in jezelf, in je zaak (boekhouding, sessies filmen, etc), of in het aannemen van extra klanten.

5. Betere timemanagement door het inplannen van je sessies online. Een klant via een virtuele sessie respecteert beter de toegewezen tijd dan een klant die fysiek in je praktijk zit.

6. Voorgefilmde sessies zijn een goudmijn: steek er 1x je werk in en haal er eindeloos rendement uit.

7. Bij voltijdse online coaching bespaar je alle kosten die je bij het huren of kopen van je eigen praktijk hebt.

8. Omdat je van thuis uit werkt, kan je je familiale leven naadloos laten aansluiten aan je professionele leven. Even onder de middag naar de tandarts? Na school direct de kinderen afhalen? Het lukt allemaal toch iets vlotter.

9. Je kan zelf ongetwijfeld nog een 10-tal redenen bedenken om over te schakelen. Toch het overwegen waard dus..

 
 

Zin in nog meer inspiratie om je klanten virtueel te inspireren? Bekijk dan zeker ook eens de voordelen van online marketing in onze blog rond online marketing business. Ook korte virtuele instructievideo‚Äôs worden alsmaar populairder en de content creators doen er gouden zaken mee. In deze blog ontdek je er alles over! 


relatedBlogs

Waarom iedereen een coach nodig heeftpreviousLabel

Bedrijven hebben dringend freelancers & carrièreswitchers nodig!

nextLabel

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrière

relatedCourses


ADHD Coach

Professionele kennis opdoen van ADHD en deze toepassen in de praktijk.

Gezondheidscoach - Allround

Een eigen onderneming beginnen als gezondheidscoach? Volg nu de praktijkgerichte opleiding

Mental Coach - Allround

Uitgebreid kennis opdoen van de menselijke psyche? Online persoonlijke begeleiding?

Sportcoach - Allround

Start nu met de allround opleiding Sport- en Bewegingscoach en boost jouw cv!

Assertiviteitstraining

Wil jij sterker in je schoenen staan? Op je werk of in je privéleven?

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Evenementen & Organisatie

Spiritualiteit & Energetische Therapie√ęn

Persoonlijke Ontwikkeling

Psychologie & Therapie

Marketing & Communicatie

blogTags


Online coaching praktijkCoaching praktijkOnline coachingPsychologieCoachingTherapieKlantenbestand uitbreidenVirtuele praktijksessiesThuiswerkenVoordelen thuiswerkenFitnessdoelenProfessional organizingOnline coach

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0