Bedrijven hebben dringend freelancers & carrièreswitchers nodig!

22/12/2020 Bob van Dongen

Heel wat werkgevers uit het zakenleven zijn momenteel op zoek naar nieuw talent of extra freelance werkkrachten. Ook na de crisis houdt deze grote vraag aan. In de professionele bedrijfswereld doen er zich momenteel enorm veel kansen voor waar jij perfect op inspeelt. Als freelancer of in loondienst. Verschillende bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen aan veranderende omstandigheden en dat zorgt voor een hoge werkdruk. Denk vooral maar aan afdelingen en sectoren als Administratie & Receptie, Economie & Financiën, Boekhouden, ComputervaardighedenLogistiek en Management & Bedrijfsvoering.

Bedrijven hebben meer dan ooit behoefte aan veiligheid, een veerkrachtige bedrijfsvoering, crisisbeheer, regelgeving & overheidsmaatregelen, een deftige supply chain en nog zoveel meer! Wees slim en word een échte winnaar binnen één van de volgende sectoren:

 
 

Administratie & Receptie & Computervaardigheden

Binnen de sector Administratie & Receptie is de digitale transformatie enorm versneld. Bedrijven gaan op zoek naar technisch onderlegde business managers, boekhouders, administratieve medewerkers, administratieve freelancers of medewerkers die teams opleiden en helpen met de meest recente software en applicaties en hun administratieve vaardigheden & computervaardigheden. De gouden regel is daarom: in welk beroep je ook zit, zorg dat je digitale kennis up-to-date is.

Daarnaast is aanpassingsvermogen binnen deze sector ook heel belangrijk. Als we vaker thuis werken en minder vergaderingen op kantoor houden, krijgt de rol van receptionist of management assistant bijvoorbeeld een heel andere invulling. De vraag naar office managers of receptionisten die creatief denken, problemen kunnen oplossen en positief en leergierig zijn, is dan ook bijzonder groot.

Cloud computing

Als administratief medewerker of assistent moeten je computerskills momenteel echt actueel zijn. Cloudgebaseerde toepassingen worden steeds belangrijker. Bedrijven van elke omvang gaan deze diensten en platformen steeds vaker gebruiken. Het wordt het fundament van bedrijven die wendbaar willen blijven.

Deze belangrijke wending brengt ook andere belangrijke voordelen met zich mee: minder grondstoffenverbruik en een betere samenwerking tussen verschillende afdelingen. Bedrijven zijn zo in staat om sneller op projecten over te stappen en concepten uit te testen zonder langdurige inkoop of hoge kosten vooraf. Ze betalen alleen voor de middelen die ze verbruiken.

Wees slim en start een carrière binnen de sector Administratie & Receptie!

 
 

Economie & Financiën  

Voor financiële en administratieve functies stijgt het startsalaris ongetwijfeld. Daarnaast zoeken bedrijven ook heel wat extra freelance boekhouders en talenten met kennis van bedrijfsbeheer. Bij interim-managers en werknemers met specifieke kennis, bijvoorbeeld van cybersecurity, wordt verwacht dat de lonen nog meer gaan stijgen.

Een bedrijf financieel gezond houden blijft momenteel de grootste uitdaging. Bovendien was al een personeelstekort in boekhoudfuncties en financiële banen en dat is nu nog steeds zo. Om op de lange termijn aan de grote vraag in accounting te voldoen, is er dringend een nieuwe instroom aan talent nodig.

Droom je dus van een carrière als Financieel Manager of als Business Manager? Start dan een carrière binnen de sector Economie & Financiën!

Logistiek, Voertuigen & Transport

Naarmate de e-commerce en E-marketing blijven bloeien, bloeit ook de logistiek en de supply chain-sector op en zijn ze in deze sector op zoek naar heel wat freelance talent. Naast de essentiële sectoren zoals de gezondheidszorg en voedingsindustrie die sneller dan ooit goederen nodig hebben, heeft de logistieke industrie ook de ambitie om lokaal enorm te groeien.

Voedselleveringen, online winkelen: heel wat bedrijven zijn gedwongen om hun leveringsketens en logistiek te heroverwegen. Daarvoor zoeken ze talent en logistieke medewerkersOp korte termijn zijn de winnaars onder meer diegenen die het effectiefst omgaan met ingestorte logistieke ketens.

Bedrijven moeten meer mogelijkheden creëren om high-end technologie in te zetten om kosten, tijd en verspilling te verminderen in hun ketens, waar ongetwijfeld heel wat banen voor nodig zijn!

 
 

HR (Human Resources)

Heel wat organisaties zijn tegenwoordig ontwricht. Dat heeft ervoor gezorgd dat heel wat bedrijven en personeelsmanagers anders moeten gaan denken. Er zijn nieuwe bedrijfsstructuren nodig voor in de toekomst. Heel wat bedrijven moeten overschakelen op een nieuw intern systeem en nieuwe interne voorwaarden. Dit op een tempo dat nog nooit iemand eerder heeft gezien. Dat vraagt heel wat organisatie.

Omdat face-to-face samenwerking wordt vervangen door e-mail en videoconferencing, hebben HR-managers een hoop werk te doen onder uitdagende omstandigheden. Ze doen er alles aan om hun werknemers productief, gemotiveerd, betrokken en verbonden te houden - alle factoren die doelen in het nieuwe normale leven aanzetten.

Er zijn al studies die aantonen dat organisaties thuiswerken gaan normaliseren. Deze verschuiving gaat gepaard met heel wat nieuwe HR-uitdagingen. Er wordt al voortdurend gewerkt aan nieuwe technologie om snel oplossingen te creëren, apparatuur aan te schaffen en toegang te bieden tot een efficiënt systeem op afstand. Zo moet samenwerken vanuit huis succesvol blijven. Een extra of freelance HR-manager is dus een echte meerwaarde!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Ben je psycholoog, therapeut, coach of begeleider? Heb je tijd over en wil je meer klanten aantrekken of omschakelen naar online begeleiding? Bekijk dan zeker ook eens onze blog over het verbreden van je klantenbestandpreviousLabel

Verdien geld met beauty tutorials

nextLabel

Breid je klantenbestand wereldwijd uit!

relatedCourses


Administratief Medewerker

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Administratief Medewerker.

Boekhouden (Basis)

Leerzame en praktijkgerichte lessen van onze professionele, bevlogen docent?

Beleggen (Basis)

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Beleggen (Basis).

Social Media Marketing

De cursus Social Media Marketing helpt je je dromen verwezenlijken.

Starten als Ondernemer

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Starten als Ondernemer.

studyCategories


Administratie & Receptie

Management & Bedrijfsvoering

Evenementen & Organisatie

Boekhouden

Voertuigen & Transport

blogTags


BedrijfswereldBomming BusinessesBooming SectorenProfessionele Bedrijfswereld

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0