Achterstallige rekeningen? Verleden tijd met deze 4 tips!

01/11/2019 Bob van Dongen

Wie kent het niet? Een te laat betaalde rekening. Stop jij ze soms ook even weg en doe je alsof je ze niet gezien hebt? Herkenbaar hoor! Even in de illusie verkeren dat het probleem ontkennen de best oplossing is. Helaas is niks minder waar en komen ook te laat betaalde rekeningen vroeg of laat weer bovendrijven.

 
Zo’n niet betaalde rekening blijft echt jouw rekening. En die moet betaald worden. Als je hier heel lang mee wacht kan het oorspronkelijke bedrag aardig oplopen door door administratiekosten, renteboetes, etc. Uiteindlijk kunnen schuldeisers zelfs een incassobureau inschakelen. Weglopen voor rekeningen is duur. En het is zonde, want al die extra kosten had je natuurlijk veel leuker kunnen besteden. In deze blog deel ik 4 tips met je die je kunnen helpen bij het tackelen van te laat betaalde rekeningen.
 
 

Tip 1: Maak je post altijd open zodra die binnen komt.

 
 

Tip 2: Plan dezelfde dag een digitale betaling in.

Via mobiel bankieren heb je dat in een paar minuten gedaan.
 

Tip 3: Zet een reminder in je (digitale) agenda op de dag dat de betaling plaats moet vinden om te checken of je voldoende saldo op je rekening hebt staan.

 
 
Bij onvoldoende saldo is het verstandig geld van je buffer te gebruiken als je die hebt. Als er geen buffer is, neem dan direct contact op met de partij die de rekening verstuurd heeft om te bespreken hoe je aan je betalingsverplichtingen kan voldoen.
 

Tip 4: Berg de betaalde facturen op in een map of op je computer voor je administratie.

 
 

Denk je dat je na deze tips toch nog tegen te betaalde rekeningen aan gaat lopen? Dan kan onze cursus budgetcoach uitkomst bieden. Tijdens deze cursus leer je hoe je beter zicht kan krijgen op je financiële huishouding en beter met je budget om kan gaan. Op tijd rekeningen openen en op tijd betalen hoort hier natuurlijk bij! Het resultaat is financiële rust voor jou!

Heb je interesse in andere cursussen binnen het thema Economie & Financiën? Klik dan eens door ons aanbod binnen dit thema! Je vindt hier meer informatie en je kunt hier een gratis proefhoofdstuk downloaden!


relatedBlogs

Trendwatching: 5 trends die 2020 zullen bepalen

Studeren en mama zijn? Zo doe je dat

8 tips om te studeren in de zomer!


previousLabel

5 fantastische voordelen van single zijn

nextLabel

Dankzij deze tips is jouw huis in 1-2-3 verkocht!

studyCategories


Administratie & Onthaal

Economie & Financiën

Coaching

blogTags


BudgetBudgetcoachEconomieFinanciënLerenStuderenOpleidingCursusOnderwijs

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0