5 tips voor een perfecte start van het nieuwe jaar

19/12/2019 Bob van Dongen

Dit jaar wordt jouw jaar! Een jaar waarin jij eindelijk werk maakt van je goede voornemens!

Wist je dat slechts 2% van de mensen slagen in hun voornemens. Waarom? Omdat het veel wilskracht en verandering vergt om door te zetten.

Maar, het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Deze 5 tips zorgen ervoor dat jij je doelen dit jaar zonder problemen haalt!

1. Be SMART!

Succesvolle mensen rekenen niet uitsluitend op hun wilskracht om hun doelen te behalen. Ze zetten een systeem op waardoor het behalen van die doelen een stuk eenvoudiger wordt.

Om te beginnen ligt het er aan hoe jij je doelen verwoordt en opstelt. Schrijf ze op, liefst ergens waar je ze dagelijks kan zien. En:

  • Maak je doelen specifiek. Wil je een aantal kilo afvallen? Schrijf dan op hoeveel.
  • Meten is weten. Houd je vorderingen regelmatig bij.
  • Blijf realistisch. 5 kilo afvallen in 2 maanden tijd is haalbaarder dan in 2 weken.
  • Stem je doelen af op jouw levensstijl. Wil je vaker sporten, maar heb je weinig tijd? Kies dan voor bv. yoga, omdat je dat je vaak tussendoor kunt doen.
  • Stel een deadline. Dat verhoogt de druk en maakt het makkelijker om het eindresultaat te visualiseren.

2. Simpel = succesvol

Hoe eenvoudiger je doelen, hoe groter je kans op slagen. Verdeel je grote dromen in mini-acties waar je meteen mee kunt beginnen. Zo maak je het geheel hapklaar en minder overweldigend. Het behalen van je mini-doelen creëert ook meer motivatie.

En daarnaast helpen deze tips ook:

  • Beperk het aantal voornemens dat je maakt. Hoe minder voornemens, hoe meer je je kunt focussen op één specifiek doel en hoe groter de kans dat je dat doel bereikt.
  • Wil je efficiënt zijn? Focus je dan uitsluitend op één doel per jaar of éé doel per maand of per week. Óf, als je echt ambitieus bent, één taak per doel per dag. Combineer dus niet dagelijks vijf doelen, maar houd het simpel.

3. Beloon jezelf!

Heb je een doelstelling gehaald? Vergeet jezelf dan niet te belonen! Tip: Hang aan elk klein doel om de zoveel tijd een leuke beloning vast. Heb je vijf mini-doelen van je grote voornemen behaald? Dan mag je…

4. Partner in crime

Heb je iemand met wie je samen dezelfde doelen wil bereiken? Des te beter! Je geeft veel minder snel op als je elkaar tot steun kunt zijn. Of, sluit je aan bij een groep mensen die elkaar en jou motiveren!

5. Vallen en opstaan

Evalueer om de zoveel tijd jouw doelen en jouw vooruitgang. Wijk je even van je pad af? Niet erg! Corrigeer je koers en ga gewoon verder! Zijn je doelstellingen veranderd? Wees dan niet bang om ze aan te passen! Het zijn ten slotte jouw voornemens en moeten werkzaam blijven voor jou. Uiteindelijk is het belangrijk om door te zetten en de doelen te halen die jij waardevol vindt.


previousLabel

Trendwatching: 5 trends die 2020 zullen bepalen

nextLabel

Studeren en mama zijn? Zo doe je dat

studyCategories


Administratie & Onthaal

Schoonheidszorgen

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


NieuwjaarVoornemensTipsDoelenHalenSlagenBereiken

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0